През летните месеци във Велинград – кампания по проект „Бъди активен 2”

0
1198

     С началото на 47-те Велинградски празници на културата започва и кампанията „Бъди активен 2”. Проектът се изпълнява от сдружение „Юнити“ в партньорство с община Велинград, а мероприятията, които са част от проекта, ще се случват през месеците юли, август и септември. Финансирането е осигурено от Министерството на младежта и спорта по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10 А от Закона за хазарта. 
     Основната цел на проекта е активизиране на младите хора във Велинград чрез реализиране на спортни, информационни и образователни кампании и инициативи. Ще бъдат предоставени и информационни материали за разясняване на видовете психоактивни вещества и различните зависимости и/или агресии, вредата и последиците от тях, както и превенцията им. Целта на тези кампании е не само да се повиши информираността, но и да се моделира здравословно поведение на населението в бъдеще; ограничаване на риска от употреба и злоупотреба с наркотици в града, чрез изграждане и поддържане на устойчиви, ефективни и рентабилни превантивни програми за семейства, деца и млади хора и повишаване на съпричастността на институциите, организациите и обществото като цяло.
     Стартът на кампанията е на 6 юли като в рамките на седмица на плувен басейн ”Антон Митров” ще се провеждат спортни занимания, за които достъпът за всички ще е безплатен от 14.30 до 15.30 и от 17.30 до 18.30 часа в дните между 6 и 13 юли.

Вашият коментар