Водопроводите по улица „Осми март” ще са готови до края на август

0
1216

     „До края на август ще бъдат готови водопроводите за минерална и питейна вода по ул.”Осми март” – това пое като ангажимент заместник-кметът на община Велинград г-жа Светла Томова на среща с живеещите на въпросната улица. Повече от 30 велинградчани дойдоха, за да разберат как и до кога ще продължи изграждането на обекта по проект за реконструкция и подмяна на водопроводната мрежа по ул. „Осми март” и да зададат въпросите си, както към г-жа Томова, така и към инж. Петър Кондев /упражняващ инвеститорски контрол/ и към Костадин Чакалов – управител на фирмата –изпълнител „Екодин” ЕООД.
     Стана ясно, че забавянето в изграждането на минералния водопровод се дължи на липсата на стандартно производство на тръбите в България и наложилата се доставка на същите от Германия. Новият водопровод гарантира,че няма да се губи температура, проводимостта ще е добра и няма да има загуби на водни количества. Трудно се извършват и изкопните дейности на места, защото за голяма част от подземната инфраструктура няма кадастър . 
     За сметка на фирмата-изпълнител ще бъдат направени отклонения за всяка една от уличните чешми, за да има минерална вода постоянно в тях. Поставят се спирателни кранове на по-малки разстояния по питейния водопровод, за да се спира водата на по-малко абонати при евентуални аварии.
    След полагането на водопроводите поетапно улицата ще бъде асфалтирана и ще бъдат изградени тротоари. 
     Г-жа Томова благодари на живеещите на ул. „Осми март” за проявеното търпение и се извини за причинените неудобства, наложени от извършването на дейностите по проекта.

Вашият коментар