Деветокласник стана „Кмет за един ден“ във Велинград

0
547

     „Мениджър за един ден“ е сред най-популярните инициативи на „Джуниър ачийвмънт – България“. Тя се провежда ежегодно на територията на 100 държави, а община Велинград подкрепи инициативата за 16-ти пореден път. Целта на кампанията е да се даде посока на кариерната реализация на ученици и студенти, имайки възможност в рамките на един ден да се запознаят с реалната работа в компании и организации от различен тип.
     ВрИД кметът на Община Велинград Светла Томова и зам.- кметът Атанас Палигоров приеха в Община Велинград седем деветокласници от ИСУ „Васил Левски“ и разговаряха с тях по въпроси, от които се интересуват младите хора. Г-жа Томова отстъпи кметския стол на Петър Сюлеймезян. След това „кметът за един ден“ заедно с Анджело Ангелов, Димитър Райчев, Ангел Семерджиев, Хасан Саидов, Искра Кюргчиева и Дарина Палигоровa се срещнаха и със секретаря на общината Тодор Янков, който ги запозна със структурата на администрацията, с основните дирекции и отдели и задълженията на служителите в тях.
     Младите мениджъри успяха да видят реалната работна атмосфера във всички отдели и бяха удовлетворени от преминалия работен ден. Те споделиха, че ще разкажат на своите връстници за впечатленията си.
     Община Велинград насърчава и подкрепя инициативите, свързани с успешната бъдеща реализация на младите хора и превръщането им във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.

Вашият коментар