Общинското ръководство се срещна с делегация от Уралска област

0
535

   Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев за трети път се срещна с Михаил Малцев – Изпълнителен директор на Уралската асоциация по туризъм. Водената от него делегация, която е на петдневно посещение във Велинград, включва представители на две големи уралски предприятия, ръководители на две туроператорски фирми, както и кандидатът на медицинските науки Ксения Сорокина с дисертация за въздействието на минералната вода върху здравето. Телевизионен екип на „Канал 4” заснема кадри, които ще бъдат излъчени в две от най-гледаните предавания за туризъм и здраве с цел популяризиране на града ни,  а с тях е и ръководителят на пресцентъра на ТАСС – Урал Людмила Зизо.

   Руските гости бяха посрещнати и от зам.-кмета Атанас Палигоров, зам.- председателя на Общинския съвет Екатерина Каферинова, Златко Златанов- Председател на СХР „Велинград и Западни Родопи”.

    Целта на посещението е да бъдат уточнени детайлите около посещението на първата група уралски туристи през пролетта на 2020 година. От разговорите стана ясно, че големите промишлени предприятия имат програми за здравеопазване и се интересуват предимно за лечение и профилактика на заболявания на опорно-двигателния апарат, на дихателната и на периферната нервна система. Според туроператорите –в Русия като цяло расте интересът към термалните курорти. И в двете посоки Велинград предоставя прекрасни условия и база. Остава да се уточнят технически детайли за адаптиране към руската система за предварителни резервации, а от руска страна поемат ангажимента за рекламирането на Велинград в този регион на Русия.

Вашият коментар