Телефон 112 ще поема обаждания за предотвратяване на разпространението на COVID-19

0
358

      На 14 март след заседание на общинския Щаб за предприемане на мерки против разпространението на COVID-19, кметът д-р Костадин Коев издаде заповед, с която се предприеха допълнителни мерки, отнасящи се за община Велинград.
    Националният телефон 112 ще приема обаждания с въпроси за обхвата на заповедта на Министъра на здравеопазването, на които ще отговарят служители на министерството по максимално бърз,адекватен и компетентен начин, за да бъде взето необходимото решение.
     На 14 март се проведе извънредно заседание и на Областния кризисен щаб за борба с коронавирус COVID-19 в Пазарджик. Според взетите решения съвместни екипи от служители на РЗИ- Пазарджик, ОДМВР- Пазарджик и ОДБХ-Пазарджик щеизвършват системни проверки на увеселителни и питейни заведения, игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, кафе сладкарници и др. в област Пазарджик и ще следят за стриктно спазване на заповедта на министъра на здравеопазването.
     При констатирани нарушения ще се уведомяват РЗИ-Пазарджик, РУП-Велинград и на Националният телефон 112
   В „МБАЛ- Велинград“ няма инфекциозно отделение, така че при нужда, след подаване на сигнал на телефон 112, пациентите ще бъдат извозени със специално оборудвана линейка и настанени в “МБАЛ-Пазарджик“ АД или друга специализирана болница

 

Вашият коментар