Община Велинград изпълнява всички предписани мерки във връзка с COVID – 19

0
186

Община Велинград изпълнява всички предписани мерки във връзка с COVID – 19

     Община Велинград изпълнява всички предписани мерки от Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Предприети са и допълнителни такива с оглед опазване здравето на хората. Общинските служители, които попадат в рисковата група: възраст над 60 години, страдащи от хронични и съпътстващи заболявания, бременните жени са пуснати в платен отпуск или работят от домовете си.
    Здравните медиатори водят кампания за запознаване на населението в ромските махали, като раздават информационни материали за превенция срещу COVID-19. Възрастните хора в нужда се обаждат на телефони и поръчват лекарства и стоки от първа необходимост. С цел повишаване на сигурността на снабдяването на домакинствата с вода и електроенергия се преустановяват плановите дейности и ремонти по електроразпределителната и водопреносната мрежа.
     Апелираме към хората да бъдат отговорни, да пазят себе си, своите близки, колеги и всички възрастни хора, защото ситуацията е наистина изключително сериозна.

 

Вашият коментар