ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

0
640

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

ПО СЛУЧАЙ

24 МАЙ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

Уважаеми дами и господа, Уважаеми учители и ученици, Уважаеми просветни и културни дейци,

     За мен е чест, да Ви поздравя по повод най-духовния  празник-  Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост!  24  май е   празник, символизиращ  достолепието и традицията на българина- пламенен ден, триумф на  просветата и преклонението  пред  магическата  мощ  на писмото и четмото. Празник на всички онези хора, които възкресяват нацията, и които възпитават бъдещите поколения, пазейки жив устрема на българщината!      

     Посрещаме празника в условия на живот, които са драстично променени и с безпокойство от случващото се в момента. Затова е изключително важно точно сега да се фокусираме върху изграждането на още по-силни взаимоотношения със своите семейства, близки и приятели, и всички онези, които имат нужда от нашата опора. Оглеждайте се за нови идеи, нова енергия, нови инструменти и нови ресурси. Може би точно сега е времето да предизвикаме отново себе си! За всички Нас  е налице отлична възможност да насочим енергията си към възможно най-добрия отговор на събитията, които предстоят. Използвайте всеки наличен ресурс, за да постигнете множество малки победи. Ценете това, с което разполагате и Вашата увереност в собствените Ви умения и сили, ще расте непрекъснато. Докато се адаптираме към тази нова за разбиране среда, ще разширим собственото си възприятие-  за себе си и за възможностите си, а за човешките възможности няма граници! За способностите на съвременните български  просветители, също граници- НЯМА!

     Нека бъдем верни следовници на завета и делото на  Кирил и Методий, за да пребъде „държавата на духа” – нашата Родина България! Славянската  писменост  е  нашият  исторически  белег, българско самочувствие и възход!

     Респект към  всички  Вас,   съвременни  просветители – учители, творци, хора  на  свободното  слово, деятели на културата и изкуството! На всички Вас пожелавам  здраве и самочувствие – бъдете силни, успешни, щастливи и благополучни! Благодарим  Ви за думата, за науката, за търпението и креативните идеи! Пожелавам щедри творчески реколти!

     На Вас, скъпи ученици, пожелавам здраве, успех, търпение, упоритост, самоувереност, стремеж към нови хоризонти, пламък  и виделина в делата Ви! Бъдете решителни и неуморими, храбри и непреклонни пред трудностите!  Всяка бариера е преодолима, щом сте настойчиви, амбицирани, будни и умни!

ДА НИ Е ЧЕСТИТ 24 МАЙ- ПРАЗНИКЪТ НА  ДУХА И ПИСМЕНОСТТА, И НА ВСИЧКИ, КОИТО ТВОРЯТ БЛАГА СЪС СВОЯ ИНТЕЛЕКТ!

СВЕТЪЛ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!

                                                                         Председател на ОбС-Велинград……………………..

                                                                                           /Пламен Хаджиев/

Вашият коментар