Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев свика Общинския кризисен щаб

0
412

 

    Общинският щаб за предприемане  на мерки против разпространението на COVID-19 проведе свое заседание днес.

     Членовете му взеха решение да бъде напомнено на кметовете и кметските наместници на населените места в община Велинград  да следят дали жителите им спазват противоепидемичните мерки, разписани в Заповед № РД-01-354 от 22.06.2020 год. и Заповед № РД-01-353 от 22.06.2020 год. на Министъра на здравеопазването. При констатиране на нарушения на горепосочените заповеди да бъдат сезирани компетентните органи за съдействие.

     На заседанието бяха обсъдени и предстоящите големи мероприятия – Третия офроуд събор  и Деня на Велинград. Стана ясно, че те ще бъдат проведени при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, съгласно последните заповеди на Министър Ананиев.

     „Най-важно е да се спазва дистанция, да има дисциплина и самоконтрол и не на последно място-добра лична хигиена и дезинфекция.”- заяви в заключение д-р Коев.

      На днешното заседание стана ясно, че кметът на община Велинград д-р Коев и ръководството на  ОДМВР-Пазарджик са предприели адекватни мерки против разпространението на COVID-19 в с. Грашево. Там са доказани 2 случая на заболели, като е преустановено пътуването на работници от с. Грашево към други населени места от областта. Всички контактни лица на болните от първа линия са поставени под карантина. При поява на симптоми при тях и при други хора, живеещи в селото, трябва да бъдат уведомявани служителите на РЗИ-Пазарджик, които да посетят населеното място и да вземат проби за PCR тестове.

     Във връзка с колективната оставка на медиците от „МБАЛ-Велинград“ – ЕООД, управителят на болницата д-р Жеко Чешмеджиев сподели, че очаква  входирането на въпросната оставка в деловодството на  болничното заведение. След това ще бъде уведомен и принципала- Общински съвет-Велинград.

Вашият коментар