Министър-председателят Бойко Борисов днес посети Велинград и района

0
818

     Министър-председателят Бойко Борисов днес посети Велинград и района, като извърши инспекция на основните инфраструктурни ремонта-  околовръстния път, пътя Велинград- Сърница, а също така се запозна и със състоянието на 12 километровата отсечка Кръстава-Грънчарица.

     Премиерът бе придружен от кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и финансовия министър Владислав Горанов. При посрещането на министър председателя присъстваха още  областният управител Стефан Мирев, народният представител от 44-тото народно събрание Димитър Гечев, зам.-кметът на община Велинград Светла Томова, областният кординатор на ПП ГЕРБ Найден Шопов и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.

     Обиколката започна от Околовръстния път на града, които в момента се ремонтира. „Хората отдавна чакат този ремонт“- изтъкна д-р Коев и допълни, че пътят  е бил в много лошо състояние, сега се разширявал габаритът му, ще се извърши отводняване и ще се изградят и канавки. „Това ще бъде голямо улеснение както за жителите на града, така и за туристите. Трафикът значително ще се облекчи.”-допълни още кметът.

     За около 50-километровият път между Велинград и Сърница премиерът каза, че преди ремонтът пътят е бил един от най-лошите в Родопите. Сега след инспекцията сподели, че резултатът е отличен.

      Обиколката продължи в село Кръстава, където жителите посрещнаха гостите си. Пожелаха на Борисов да живее 120 години и споделиха, че е вторият министър-председател посетил селото им, след Кимон Георгиев който идва в Кръстава през далечната 1934 година. Посещението в с.Кръстава идва след обещанието на 24май тази година в с.Биркова за изграждането на нов път Кръстава- Грънчарица. Жителите на селото изказаха огромната си благодарност за случващото се и за спазеното обещание на премиера към тях. Г-н Борисов сподели, че когато хората са доволни и той е щастлив.

Вашият коментар