Общинският оперативен щаб взе решение за по-строги противоепидемичните мерки

0
287

 

    Общинският оперативен щаб проведе заседание днес от 10.00 часа. На него присъстваха кметът на община Велинград д-р Коев, председателят на ОбС Пламен Хаджиев, зам.-кметовете Атанас Палигоров и Исмаил Моллов, началниците на полицията и на РСПБЗН във Велинград, както и представители на РЗИ-Пазарджик, на велинградските болници, на спешна помощ и др.
От управителите на двете многопрофилни болници стана ясно, че Велинград към този момент разполага с 31 легла за лечение на COVID-19 /23 в МБАЛ – Велинград и 8 в МБАЛ „Здраве”/. Според д-р Чешмеджиев при утежняване на ситуацията в общинското отделение за лечение на коронавирус могат да бъдат добавени още най-много 7. Коментарите от страна на представителите на РЗИ и болниците бяха, че до седмица и тези легла ще бъдат заети, предвид рязкото увеличаване на броя на заразените през последните дни. Натовареността на медицинските екипи е огромна, особено в МБАЛ-Велинград.
На фона на епидемичната ситуация, Щабът взе решение за засилване на контрола по спазване на мерките. Сформирани са комисии за извършване на проверки в заведения, магазини и обществени институции. Ограничават се максимално мероприятията от масов характер, а за 14 дни ще бъдат затворени нощните заведения на територията на община Велинград, след съгласуване с РЗИ-Пазарджик.

Вашият коментар