148 годиниот гибелта на националния ни герой – Васил Левски

0
98

     С панахида и цветя Велинград се поклони пред паметта на Васил Левски

 

     Днес отбелязваме 148 години от гибелта на националния ни герой – Васил Левски. От 17:00 ч. пред паметната плоча на Апостола на свободата се проведе възпоменателно поклонение. 

     Отец Александър отслужи панахида в памет на Васил Левски. С почетен караул по време на събитието се включиха представители на РК ,,Родопчани” – НС,,Традиция”.

     „В съвременния свят на безверие, на подменени духовни и нравствени ценности, на съмнения и въпроси, на духовен глад, Левски ни е нужен повече от всякога – като опора, като коректив, като истина, към която трябва да се стремим.”- каза кметът д-р Костадин Коев в своето слово.

     С минута мълчание пред паметната плоча на Левски, жителите на Велинград се преклониха пред саможертвата на Дякона.

     Със свои изпълнения в събитието се включиха народният хор при ДЮАНПТ ,,Здравче венче”, групата за стари градски песни ,,Вела” и мъжката фолклорна група при НЧ ,,Васил Левски-1904″.

     Цветя и венци на паметника поднесоха представители на: Общинска администрация-Велинград, Общински съвет-Велинград, политически партии, Исторически музей-Велинград, „Дружество за защита на Родопите- Дружба Родина”, Ловно-рибарско дружество-Велинград, ЦПЛР-ОДК, училища, трите читалища и граждани.

Вашият коментар