МБАЛ-Велинград с нов ВрИД управител

0
444
       Дневният ред на извънредната сесия на Общински съвет – Велинград се състоя само от една точка – прекратяване на договора за възлагане на управлението на „МБАЛ-Велинград“ с д-р Чешмеджиев. Причината бе, че на 26 февруари, по искане на Районна прокуратура – Пазарджик, с определение на съда, д-р Чешмеджиев бе отстранен от поста. Прокуратурата посочва, че д-р Чешмеджиев е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за използване на неистински документи в качеството му на длъжностно лице.
     На 1 март 2021 година управителят на общинската болница „МБАЛ-Велинград“ д-р Чешмеджиев е подал заявление пред Общински съвет, с което иска да бъде освободен от поста. Той посочва като причина „лични съображения и във връзка с образувано досъдебно производство и появили се твърдения в медиите, че преча на разследването“.
      На заседанието присъстваха 25 общински съветници които с двадесет и три гласа- ЗА и двама- ПРОТИВ избраха временно изпълняващ длъжността управител на „МБАЛ-Велинград” – д-р Асен Малинов. До скоро той е бил зам.-управител на МБАЛ „Ескуап”-Пазарджик.

Вашият коментар