Първият училищен звънец удари и в дълго чаканото ново училище “Д-р Петър Берон” в село Биркова

0
264
    Днес официално бе отрязана лентата на новоизграденото ОУ “Д-р Петър Берон” в село Биркова.
    След множество „първи копки” и след повече от 20 години, днес бе сбъдната една мечта.
     Благодарение на Правителството, МОН и усилията на ръководството и екипа на Общинска администрация- Велинград, новото ОУ „Д-р Петър Берон” вече е факт. От днес 250 деца от 9 населени места в общината ще могат да се обучават, възпитават и да се чувстват щастливи в напълно оборудвани, съвременни и модерни класни стаи.
    Стойността на проекта е 2,6 милиона лева. Отпуснати са средства и за два микробуса, които ще превозват децата безплатно.
    Официални лица на тържественото откриване бяха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на образованието Красимир Вълчев, народният представител Димитър Гечев, кметът и зам.-кметът на община Велинград д-р Костадин Коев и г-жа Светла Томова, председателят на ОбС-Велинград Любомир Перчинков, началникът на РУО-Пазарджик Валентина Кайтазова, кметове на кметства, общински съветници и директори на училища.
     Правителството ще продължи да инвестира в образованието. Припомняме, че през изминалата седмица бяха отпуснати 4,5 милиона лева за три нови детски градини в община Велинград.
 

Вашият коментар