В кампанията „С грижа за чист Велинград” вече са почистени 11 нерегламентирани сметища

0
794
     През месец март стартира кампания на община Велинград под надслов „С грижа за чист Велинград”. Оттогава са почистени 11 нерегламентирани сметища и микросметища в и около града.
     Най-напред бяха премахнати отпадъците по улиците „Гоце Делчев” и „Митко Палузов”, както и в м. „Катерово дере”, участъка зад бетоновия център, района на ТМС, коритото на р. Чепинска в района на стария гробищен парк в кв. Лъджене. По-чисти станаха и зелените площи пред „Асфалтова база” и кв. Анезица. Нерегламентираните замърсявания в местността „Буков дол“ също са отстранени.
     Доброволци организираха масово почистване на горски терени в западните покрайнини на града и по-точно в района на Никульова черква, местностите Съсънка, Булин чаир, Стария чарк, Самоводица , Уличките и в парк „Вельова баня”.
     Със съдейстивето на община Велинград, в село Драгиново се проведе кампания под надслов „Драгиново не е контейнер!“. Тогава бяха събрани над 500 чувала с боклук.
     Община Велинград разчита на активната гражданска позиция, за да може всички заедно да се грижим за чистотата на града ни. От страна на администрацията се извършва постоянен контрол срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци, а на установените нарушители се налагат глоби в големи размери.
    Нека спрем безразборното изхвърляне на отпадъци, за да живеем в по-чист и приветлив град!

Вашият коментар