Велинград тържествено отбеляза Деня на храбростта и празник на Българската армия- Гергьовден

0
81

     Тържественото отбелязване на Деня на храбростта и празник на Българската армия- Гергьовден във Велинград започна в 10:30 часа с  водосвет пред паметника на загиналите воини в квартал Лъджене. Отец Иван благослови бойните знамена и всички присъстващи.

     В тържественото си слово кметът д-р Костадин Коев  поздрави българските офицери и сержанти от запаса и резерва, ветераните от войните за тяхната доблестна служба. Честити празника на именниците и  всички празнуващи в този ден.

     С почетен караул от членовете на РК,,Родопчани”-НС,,Традиция”, почетен залп и едноминутно мълчание бе почетена паметта на българските войни.

     Под съпровода на Младежка музикална формация при ЦПЛР- ОДК – Велинград  бяха поднесени венци и цветя от името на: Общинска администрация, Общински съвет, Министерството на отбраната, политически партии,  СОСЗР, неправителствени организации, Общински съвет на народните читалища-Велинград, училища, граждани и гости.

    Празничният ден продължи с поднасяне на венци и цветя и пред паметника на площад “Македония” в Чепино и в двора на църквата „Света Троица” в кв. Каменица, както и  пред Чешмата паметник на падналите за Родината Чепинци в кв. Чепино.

     От 11:30 часа ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ създадоха истинско „Гергьовско веселие“ с техния празничен концерт.

Вашият коментар