ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

0
323

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

ПО СЛУЧАЙ

24 МАЙ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

Уважаеми дами и господа, Уважаеми учители и ученици, Уважаеми просветни и културни дейци,

     За мен е гордост, да Ви поздравя по повод най-духовния  празник-  Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост!   24  май е  най-истинският, най-българският празник-  символ на националното ни обединение около духовността, знанието и културата! За нас българите няма друг ден като този. Ден, в който можем да възкликнем: „И ний сме дали нещо на света, на вси славяни книга да четат“! 24  май е пламенен ден, символизиращ  достолепието и традицията на народа ни, триумф на  просветата и преклонението  пред  магическата  мощ  на писмото и четмото. По пътя на духа и знанието всички ние, имаме една щастлива предопределеност: нашият език. Нашата реч „омайна и сладка“, на която ние мислим, творим, обичаме и създаваме. Нека бъдем верни следовници на завета и делото на  Кирил и Методий, за да пребъде „държавата на духа” –България! Нека бъдем  „сеятели на правдата“- грамотни, свободни и достойни!

     Поклон пред  всички   съвременни  просветители – учители, творци, хора  на  свободното  слово, деятели на културата и изкуството, пазители на българския дух! Вярвам, че народ, който от векове твори слово и съзидава светлина, тепърва има още какво да даде на света!  На всички Вас, пожелавам  здраве и сила, мъдрост и креативни  идеи, самоувереност и виделина в делата Ви! Отговорността Ви е огромна. Такова трябва да бъде и признанието за Вашия труд. Признателност към всички, приели  просветата, културата, науката и прогреса за своя пътеводна светлина!

          Уважаеми учители, Вашата мисия винаги е била  най-отговорната и най- благородна, а именно да развиете у нашите деца най-светлите символи- образование, духовност,  интелект  и да ги научите как да ги съхраняват! С преданост и отговорност следвайте своя път. Бъдете здрави и се радвайте на успехите на Вашите възпитаници! Благодаря Ви за усърдния труд! Желая Ви сила на духа и воля, непоколебимост и проницателност!

           На Вас, скъпи ученици, пожелавам здраве, упоритост и пламък в сърцата! Обичайте словото и помнете завета на дедите си!  Нека е светъл хоризонта пред Вас! Нека трудностите не Ви плашат! Бъдете честити,  благополучни, търсещи, знаещи, можещи и получаващи- мъдрост, късмет, идеал и достойнство! Вървете напред смело и решително! Бъдете целеустремени и умножавайте успехите си! 

   Уважаеми дейци на българската култура и изкуство,
възхищаваме се от енергията и всеотдайността, с която съхранявате културните ни ценности и ги предавате на всяко следващо поколение. Вие сте посланиците на нашето духовно и историческо наследство! Радостта на живота е в творчеството, а плодовете от труда на талантливия ни народ ще пренесат стойността на усилията Ви в бъдещето. Бъдете живи и здрави, с вдъхновение следвайте мечтите си и постигайте творчески успехи!

ДА НИ Е ЧЕСТИТ 24 МАЙ И НЕКА ПОМНИМ: “ДУХОВНОСТТА НЕ ПАДА ТАМ, ДЕТО ЗНАНИЕТО ЖИВЕЙ“!     

                                                                                  Председател на ОбС-Велинград /п/  

                                                                                                 /Любомир Перчинков/

Вашият коментар