На 3 юли с голям концерт на сцената на пл. „Николай Гяуров” бяха открити 48-те Велинградски празници на културата.

0
341
     На 3 юли с голям концерт на сцената на пл. „Николай Гяуров” бяха открити 48-те Велинградски празници на културата. В рамките на 5 дни се изявиха много самодейни ансамбли, състави, клубове, оркестри, вокални групи и гост- изпълнтели, които показаха своето изкуство и доказаха, че във Велинград живеят таланти, които пазят културата и традициите ни живи!
     Ръководството на община Велинград специално благодари за съдействието, отзивчивостта и творческия заряд на настоятелствата и самодейците от НЧ „Отец Паисий – 1893” с Представителен младежки духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев”; Смесен градски хор „Николай Гяуров”, ВГ„Караоке”, Група за популярни песни „Велина”, ОНЧ „Св. св. Кирил и Методий-1905” с ПАНПТ „Чепино” и детски ансамбъл „Чепинче”, НЧ „Васил Левски – 1904” с ПДЮАНПТ „Здравче-венче”, НЧ „Методий Драгинов-1936”с ансамбъл за автентичен фолклор, НЧ „Изгрев – 1959” с детско-юношески състав за изворен фолклор, както и на ръководствата на Исторически музей- Велинград, Художествена галерия Велинград, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, лично на водещия на събитията Иван Гергев, на озвучителите от екипа на Николай Вергиев, за съдействието на ОП „Спортни имоти и пазари” и „Туристически информационен център и „КМД” ООД. Благодарности и за екипа на Обединен детски комплекс – Велинград, КСТ „Импулс-Велинград 2002”, ДЮВИШ „Звънче”, КСТ „Импулс”, Клубовете за народни танци „Росица”, „Надежда” и „Елица”, школа по модерен балет „Денс клуб Джой”, Клуб по художествена гимнастика „Беси”.
     Всички сме в очакване на съпътстващото събитие на Велинградски празници на културата – Десетият двоен Национален фолклорен фестивал за любителите на български народни хора ,,Пролетно хоро”, което ще се проведе на 16,17, 24 и 31 юли на пл. „Николай Гяуров”.

Вашият коментар