Впечатляващ концерт на световни оперни звезди в памет на Николай Гяуров

0
297
     От 19:00 часа в залата на НЧ „Отец Паисий – 1893“ започна концерт, посветен на Николай Гяуров .
     Публиката се докосна до шедьоври на оперното изкуство, изпълнени от световни звезди. Една от тях бе велинградчанката Марена Балинова-Райхл, покорила със своето сопрано много сцени по света. Тя е и основен организатор на концерта. Мецосопраното Таека Хино, солистка на Японската и Виенската опера, както и италианския баритон Мауро Аугустини също представиха свои арии . Проф. д-р Петер Райхл акомпанира на красивите гласове, с уменията си на четири музикални инструмента, сред които и рояла, дарен някога на читалището лично от Гяуров .
     Изненада за всички в залата бе видео обръщение от друг прочут бас – Ерик Халфварсън, който сподели, че дължи кариерата си на Гяуров. На живо от Тулуза се включи и мецосопраното Джан Бербие, която, говори с обожание за Гяуров.
     Събитието бе уважено от кмета на община Велинград и от зам. – кмета Светла Томова. Д-р Коев поздрави организаторите на прекрасното събитие и подкрепи идеята концертът да стане традиционен и да прерасне във фестивал на оперното изкуство, посветен на Николай Гяуров. След това кметът връчи на оперните звезди плакети и цветя в знак на благодарност за прекрасните емоции от концерта.
 

Вашият коментар