В събота и неделя –походи за Световния ден на ходенето

0
297
     Община Велинград за поредна година се включва в инициативата Световен ден на ходенето, организирана от БФСВ, Министерство на младежта и спорта и Международната асоциация спорт за всички.
    Туристическо дружество „Юндола” ще посвети на инициативата традиционния съботен поход, който ще бъде до местността „Станиловец”.
Много игри и забавления в края на преходите до различни местности са подготвили и екипите на различните учебни заведения. Те ще се случат в неделя, а началния час е 10:00.
       Децата от ИСУ „Васил Левски” ще отидат до Войнишка поляна, а връстниците им от ИСУ „Св Св Кирил и Методий” – до Вазова поляна. Ентусиастите от ИОУ „Неофит Рилски” ще направят своята разходка до местността „Свети Спас”, а младите туристи от ИОУ „Христо Ботев” ще стигнат до Никульова черква. Възпитаниците на ИПГИТ „Алеко Константинов” ще вървят до „Стария чарк“ , а децата от ИСУ „Методий Драгинов” – до местността „Полене”.
     Велинградчани обичат природата и разходките. Отделете време тази неделя и бъдете част от Световния ден на ходенето, защото движението е здраве.

Вашият коментар