Общински съвет даде зелена светлина за изграждането на Културния дом

0
254
     Една грозна гледка в центъра на Велинград смущава жителите и гостите на града ни от зората на демокрацията. Сагата „Културен дом”, продължила четвърт век, е на път да се развие в положителна посока.
     С вчерашното решение на съветниците, взето със 17 гласа „за”, 8 „против” и 2 „въздържали се”, бе дадено съгласие инвеститора да изработи подробен устройствен план за УПИ „За културен дом, обществено обслужване и ЖС”.
     В течение на 25 години старата сграда и свързаните с нея имоти смениха много собственици и инвеститори. Дълги години общината като институция е водила преговори с различни инвеститори, но те не доведоха до взаимно-изгодни решения и резултатът е една развалина в центъра на града.
     „Отлагането не е решение. В случая обединяваме имоти, които са частни” – заяви д-р Коев по време на сесията. Част от съветниците го подкрепиха, посочвайки че няма инвеститор, който да вложи средства само за Културен дом без търговска част и ако не бъде взето решение, проблемът ще се задълбочи и би бил нерешим, ако и този инвеститор се откаже.
     Проектът включва изграждането на модерен културно-развлекателен и търговски център с големи зали за културни събития, търговски площи, зали за забавления и десетки паркоместа.

Вашият коментар