Юбилеен концерт на Коледа от ВГ „Караоке“

0
337
     На Коледа вокална група “Караоке“ към НЧ “Отец Паисий -1893” изнесе прекрасен концерт, с който отбеляза и 15 години от създаването си. Андрея, Карина, Алис, Нели, Коцето, Рая, Павката, Мими и Лили донесоха много празнично настроение за хората, които се събраха на пл. „Н. Гяуров“ Ръководителят на „Караоке“ Юлияна Ковачева сподели за създаването на групата, и успехите на младите таланти, преминали през школата на ВГ „Караоке”: „Групата е основана през 2006 година, като част от школите в ОДК. За тези 15 години са преминали около 140 деца от различни училища в града и съседните населени места.
     Някои от тях се задържаха години, някои се отказаха, но във всяко сърчице е посято зрънцето на любовта към музиката. В студиото, в което работим ,е имало радост, щастие, веселие, любов, споделяне, смях, сълзи, тъга, общо взето всичко, което има в едно семейство, защото ние сме семейство! През годините до нашето изкуство се докоснаха хората от Молдова, Беларус, Турция, Италия, Европейският парламент -Брюксел, Австрия, Гърция.
      Участвали сме в редица формати като „Като лъвовете“, “Мини мис и мини мистър“, много предавания на Българска национална телевизия ,“Супер 8“,както и световния формат „ХФактор“. В колекцията ни са 42 купи от 1 до 3 място за общите ни изпълнения и около 300 медала за индивидуални изпълнения от престижни фестивали в България. Създали сме и сме част от екипа, организиращ фестивал за млади изпълнители „Дъга над Клептуза“-гр.Велинград.
    Трима от възпитаниците на групата продължиха своето образование със специалност музика и съм сигурна ,че ще има кой да продължи делото ми. От сърце благодаря на Община Велинград, ЦПЛР -ОДК Велинград, НЧ “Отец Паисий-1893“ на Директорите на училищата в града за безрезервната подкрепа през годините . Пожелавам на всички здраве, късмет и берекет през Новата 2022 година!
„Докато я има песента, доброто ще пребъде!“.

Вашият коментар