Благотворителен концерт за „Старото читалище“

0
216

 

     В навечерието на 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета, култура и на славянската книжовност “Старото читалище” в кв. Чепино отвори врати, за да се възроди отново като място за култура и изкуство.
     Над 200 певци, танцьори и музиканти на възраст от 5 до 80 години от ПАНПТ „Чепино”, ДФА „Чепинче”, ДЮПАНПТ „Здравче-венче”, ТК „Надежда”, ТК „Росица”, ТГ „Елица” и младежката музикална формация към ЦПЛР-ОДК-Велинград се качиха на недовършената сцена и изнесоха впечатляващ концерт. Водещ на събитието бе известният от телевизионния екран Драгомир Драганов.
     Официални гости на благотворителното мероприятие бяха кметът на община Велинград д-р Костадин Коев, зам.-кметът Атанас Палигоров, началникът на отдел „ХСД” към община Велинград Мариана Зинкова и ст. екпертът Илияна Гешева.
Вторият благотворителен концерт се провежда, за да бъдат събрани средства за ремонт и реконструкция на сградата на Старото читалище, което е паметник на културата и сцената в него отново да бъде отворена, за да посреща мероприятия от различен характер.
     С доброволен труд и дарените средства до сега, сградата е основно почистена и частично електрифицирана. В края на 2021г. кампанията „Старото читалище“ бе номинирана и наградена с приз „Доброволческа инициатива 2021г.“

Вашият коментар