Велинград тържествено отбеляза деня на Ботев

0
71

 

     Tържественото отбелязване на деня на Ботев започна в навечерието на 2 юни в двора на ИСУ „Христо Ботев”. Под звуците на Представителен духов оркестър „Димитър Мечев“ при НЧ „Отец Паисий-1893” и шпалир от мажоретки се проведе възпоменателна вечерна заря-проверка, която бе част от честването на патронния празник на училището.
     Днес в 8:30 ч. Националната професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев” също отбеляза тържествено празника на своя патрон. Официални гости на събитието бяха кметът на община Велинград д-р Костадин Коев, зам.-кметът Исмаил Моллов и началникът на отдел „ХСД” Мариана Зинкова”. След издигането на Националното знаме под звуците на химна на Република България бяха поднесени цветя на паметника на Христо Ботев в двора на гимназията.
     От 11:50ч. пред паметника на поета-революционер в центъра на Велинград, с почетен караул от РК „Родопчани“-НС „Традиция” и знаменосците от ИОУ „Христо Ботев” бе отслужена панахида от отец Иван в памет на големия поет и загиналите български герои. Воят на сирените и едноминутното мълчание, предшестваха поднасянето на венци и цветя от Общинска администрация, Общински съвет, Исторически музей, народните читалища, учебните заведения, политически, обществени организации и граждани.
     Лидия Радойчева от ВГ „Караоке” изпълни една от любимите патриотични български песни „Боят настана”.

Вашият коментар