Велинград с награда „Дестинация на 2021година“ от Български туристически награди

0
67

 

     В зала 10 на НДК днес се проведе конференция на тема „Българският турист – ключът към Сезон 2022″, която се организира от основателя на списание „Гранд хотел“ Борис Ангелов, със съдействието на Министерство на туризма и ОП „Туризъм“ – София. Събитието бе уважено от министъра на туризма Христо Проданов, столичния кмет Йорданка Фандъкова и представители на туристическия бранш.     

     За трети път бяха връчени и Българските туристически награди в категориите: градски, зелен/спа, крайбрежен и концептуален хотел на 2021г, туристическа агенция и дестинация на годината. Призьорите се определят от международно жури от експерти в сферата на туризма, сред които швейцарски консултант в хотелиерството, мениджър на дестинация от САЩ и български експерти.
     Кметът на София Йорданка Фандъкова, в качеството си на носител на миналогодишната награда за дестинация, връчи приза за 2021-ра година на Цвета Спасова – началник на отдел „Туризъм и реклама“ в община Велинград. Тя благодари от името на кмета д-р Костадин Коев и членовете на СХР „Велинград и Западни Родопи“ за наградата, която оценява високо съвместната работа между местната власт и бранша и подчерта, че Велинград е дестинацията, отчела най- много нощувки и туристи в България за 2021г., съотносимо към легловата база в общината.

Вашият коментар