Със символична първа копка започва мащабен ремонт по улица „Бачо Киро”

0
143
     От понеделник започва мащабен ремонт по ул. „Бачо Киро”. В следващите месеци в участъка от ул. „Кисловодск” до ул. „Юндолска” ще бъдат изградени два нови водопровода, канализация, както и бордюри, тротоари от двете страни и цялостен асфалт. В отсечката от ул. „Юндолска” до бул. „Хан Аспарух” ще се направи нов водопровод, асфалтиране и нови бордюри с тротоар от отсрещната страна на парк „Гяуров”.
     Символичната първа копка направиха кметът д-р Костадин Коев, неговите заместници Атанас Палигоров и Светла Томова, общински служители и представител на фирмата-изпълнител. Отец Иван отслужи водосвет за здраве и успешно изпълнение на проекта.
     “Това е още един поет и смея да кажа изпълнен ангажимент. В началото на този мандат обещах пълен ремонт тук и той започва. Мнозина може да попитат защо точно ул. “Бачо Киро”? Защото по тази улица минава захранващия водопровод за кв. Каменица, а авариите по него са безброй. По тази улица минава и разпределителния водопровод, който обслужва целия квартал. Канализацията също има чести аварии. Именно затова избрахме ул. „Бачо киро”. Зная, че по още много улици в града има нужда от ремонт, затова ще продължим с изпълнението на Строителната ни програма”, заяви кметът д-р Костадин Коев.
     Ремонтните дейности по ул. “Бачо Киро” стартират в началото на следващата седмица. Участъците, по които ще се работи, ще бъдат затворени за автомобили, а придвижването на пешеходците ще бъде затруднено. По-труден ще бъде и достъпът до имотите, докато текат ремонтите.
     Община Велинград призовава гражданите да проявят разбиране, по отношение на причиненото неразположение, което се налага в името на новата подземна и надземна инфраструктура.
Проектът е със срок на изпълнение до 360 дни.
 

Вашият коментар