Д-р Костадин Коев: „Ще направим всичко, за да има Велинград най-иновативната технология за пречистване на вода“

0
292

     Д-р Костадин Коев: „Ще направим всичко, за да има Велинград най-иновативната технология за пречистване на вода“

 

     Днес се състоя първата работна среща между кмета на община Велинград д-р Костадин Коев и представители на швейцарската инженерингова компания „United waters“ .

     На срещата присъстваха зам.-кмета Светла Томова, Председателят на „Сдружение на хотелиери и ресторнтьори – Велинград и Западни Родопи“ – г-н Златко Златанов, управителят на ВКТВ- ЕООД Цветан Сотиров, г-жа Рени Тренова.

     Д-р Коев запозна присъстващите с периодичното замътняване на питейната вода при проливни дъждове – проблем, на който „United waters“ може да намери решение.

     Георги Дренски- президент на компанията е българин, който от години работи и живее в Швейцария. Желанието на всички е Велинград да бъде първата община в страната, която ще пречиства питейната вода, чрез контейнери и силози.

     „United waters“ е най-иновативната компания в света с най-зелената технология, без използване на никакви тежки метали и химикали. Процесът се извършва чрез кислородизация на водата, като по този начин се помага на натуралните микроби да започнат да абсорбират тежките метали и пестицидите. След това водата минава през филтри с активен въглен и UV лъчение.

Вашият коментар