Утре отбелязваме Световния ден на ходенето с излети до местности край Велинград

0
195
     Велинград за поредна година се включва в инициативата Световен ден на ходенето и за тази цел в утрешният ден учебните заведения избраха близки местности, за да направят излети. Учениците на ПГИТ „Алеко Константинов” потеглят от хотел „Енира” в 10,00 ч. към местността „Стария чарк”. Младите туристи от СУ „Васил Левски” се събират в 11,00 часа в парк „Вельова баня” , за да тръгнат към Гергевана. Възпитаниците на ОУ „Неофит Рилски” потеглят от 10,00 ч. от двора на училището към местността „Свети Спас”. Учениците на СУ „Св Св Кирил и Методий” тръгват за Вазова поляна от 10.00 ч.
     Туристите от СУ „Методий Драгинов“ ще направят своята разходка до местността „Полене”, като тръгнат към 9,30 от сборния пункт в центъра на село Драгиново.
     Българска федерация „Спорт за всички” за 30-ти пореден път организира инициативата „Световен ден на ходенето” с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и под патронажа на министъра на младежта и спорта Весела Лечева. Мероприятието е част от Държавния спортен календар на федерацията за 2022 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”, а в световен мащаб е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА. На 8 октомври 15 български общини ще се включат в инициативата.

Вашият коментар