Организаторите на „Тур дьо Франс – етап България” се срещнаха с общинското ръководство

0
389
dav
    Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев и заместникът му Атанас Палигоров се срещнаха с организаторите на „Тур дьо Франс – етап България”.
     Антоан Киерс е представител на фирмата, организираща колоездачната обиколка на Франция и още стартове в 20 държави със запазената марка „Тур дьо Франс”. Той, заедно с главния организатор на състезанието Даниел Дуков, обходи и одобри днес живописното трасе, което трябва да отговаря на определени изисквания. Маршрутът има одобрението и на БФК.
     Гостите подчертаха, че три важни фактора са наложили категоричния избор на Велинград – това че е утвърден спа курорт, идеалното трасе и прекрасната природа.
   Д-р Коев благодари за добрата оценка и изрази пълната си подкрепа при провеждане на състезанието, което според организаторите ще доведе повече от 1000 колоездачи.
   Престижното спортно събитие за аматьори ще се състои на 29 и 30 юли край Велинград. В съботния ден ще има семеен старт и състезание за деца, а в неделя са двете дистанции – къса /57 км/ и дълга /102 км/, които ще са по пътя за с .Кръстава.

Вашият коментар