На 25 март във Велинград за 12-ти път ще се вие „Пролетно хоро”

0
352

 

     Националният фестивал “Пролетно хоро“ за 12-ти път ще събере фолклорни състави от всички краища на България. Събитието има своето заслужено място в програмите на Министерствата на културата и на туризма и се подкрепя и популяризира от Европейската асоциация на фолклорните фестивали – ЕАФФ.
     В събитието се включват над 1500 участници, а организатори са Сдружение „Пролетно хоро“ с подкрепата и партньорството на Община Велинград, Дружба „Родина”, Дружество за защита на Родопите, ГС „За теснолинейката” и др.
     Фестивалът няма конкурсен характер. Той събира на едно място хора на различна възраст, с различен социален, икономически и образователен статус, с една основан цел – да популяризират българския песенен и танцов фолклор и да покажат заедно красотата на български народни хора. Провежда се в три етапа. В първия всички танцови формации и клубове се представят индивидуално на закрита сцена, във втория е задължителното парад-дефиле, преминаващо през Велинград, а в третата част са танцовите изяви на открита сцена с фолклорен оркестър на живо.
     Очакваме отново да се извие кръшното „Пролетно хоро” за 12-ти път!

Вашият коментар