Седем отбора участваха в общинското ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”

0
286
    Седем училищни отбора решаваха тестове, за да определят най–добрия в общинското състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. Домакин бе ЦПЛР-ОДК – Велинград, а организатор – община Велинград със съдействието на Регионална Дирекция пожарна безопасност и защита на населението в Пазарджик и районната служба във Велинград.
     Според регламента отборите се състоят от по 4 състезатели от шести и седми клас. Целта е да се провери нивото на придобитите от учениците теоретични знания за действия при бедствия, пожари и извънредни ситуации.
     Тричленна комисия в състав: Георги Тодоров и Марияна Пепелова от РДПБЗН- Пазарджик и Цвета Спасова – началник на отдел „Туризъм и реклама” в община Велинград съблюдава коректното провеждане на състезанието и определи победителите, въз основа на показаните в тестовете резултати. С най-много точки – 85 – се оказа отбора на СУ „М. Драгинов” – с. Драгиново, който се класира за областния кръг в Пазарджик. Там децата ще трябва да демонстрират и практически умения. След тях се наредиха отборите на ОУ „Хр. Ботев” и СУ „Хр. Смирненски” – с. Света Петка, съответно със 77 и 67 точки. Останалите участвали отбори са на ОУ „Н. Рилски”, СУ „Св Св Кирил и Методий”, СУ „В. Левски” и ОУ „Г. Бенковски”. Всички отбори получиха информационни материали от РДПБЗН, а класираните на първите места и грамоти.

Вашият коментар