В събота на площад „Н. Гяуров” отново Ви очакваме за Деня на предизвикателството

0
162
     За 30-ти път Българска федерация спорт за всички организира Национална спортна проява „Световен ден на предизвикателството-2023”. Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, по „Програма за развитие на спорта за всички“. Проявата е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 -2024”, Спортния календар на община Велинград за 2023 г. и програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА. Посветена е на Деня на българския спорт 17 май.
     Във Велинград мероприятието ще се проведе на 13 май от 11:00 часа на площад „Николай Гяуров”. В събитието могат да се включат начинаещи, активно спортуващи, хора от различни възрастови групи и хора в неравностойно положение. Целта е един прекрасен и незабравим спортен ден за всички, които приемат спорта за предизвикателство, където е важно участието, а не победата и поне 15 минути да се движим без прекъсване. Ще има състезания, награди, както и традиционната вече игра „Супер предизвикател”. Елате с велосипеди, ролери, тротинетки, бадминтон ракети, за да превърнем централния площад в място за игри и спортни предизвикателства.
     Национална кампания Световен ден на предизвикателството-2023 цели да насърчи и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус

Вашият коментар