По инициатива на кмета Коев в кампанията „Да изчистим България заедно” събирахме отпадъците разделно днес

0
36
   В световния ден на почистването Велинград се включи и подкрепи за единадесети път най-мащабната доброволческа инициатива „Да изчистим България заедно”. Тази година инициативата е под надслов „ГОТОВИ СМЕ!“ и е насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата ни.
     По инициатива на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев със съдействието на „ЕКОПАК – България” за първи път отпадъците бяха събрани разделно.
     Определените за почистване места бяха: топилата в кв.Чепино и района около „Радонова баня“, парк „Клептуза“, парк „Вельова баня“ и прилежащите терени към пътното платно на околовръстния път за гр. Сърница от бензиностанция „ЕКО“ до хотел „Св. Спас“.
       Община Велинград подсигури нужните консумативи, като чували и ръкавици.
     Общо 840 килограма отпадъци бяха разделно събрани в чували и поставени на удобно място за извозване, което се извърши по график, изготвен по предварителната заявка за участие в кампанията. Община Велинград благодари на 140-те доброволци, които се включиха в инициативата и направиха града ни по-чист.
     Общинска администрация, заедно с доброволци, се погрижиха да станат по-чисти Околовръстния път, парк Клептуза, както и част от реката в рамките на парка, като само там, поради спецификата на терена, отпадъците се събираха заедно.
     Парк „Вельова баня“ стана по-чист след намесата на малките защитници на природата с чували и ръкавици от ИСУ „Св. св. Кирил и Методий“.
     Екипът и възпитаниците на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания също се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“. Те премахнаха и най-малките следи от отпадъци в зелените площи около Центъра, заключени между улиците „Евлоги Георгиев“ и „Георги Кирков“.
Благодарим Ви!!!

Вашият коментар