И тази година Община Велинград става част от инициативата “Да изчистим България заедно”

0
217
     За поредна година община Велинград подкрепя кампанията на „БТВ Медия Груп“ ЕАД „Да изчистим България заедно”, която ще се проведе на 16- ти септември /събота/ в Световния ден на почистването. Тази година инициативата „Да изчистим България заедно“ ще се проведе под надслов „ГОТОВИ СМЕ!“ и е насочена към усърдието и енергията, които възлагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. По инициатива на кмета на община Велинград със съдействието на „ЕКОПАК – България” за първа година ще събираме отпадъците разделно.
     При желание за участие в инициативата община Велинград ще предостави необходимите консумативи. Можете да заявите желание да почистите избрано от Вас място до 14.09.2023 г. (четвъртък) на тел: 0884/430 525, obshtina@velingrad.bg или на място в община Велинград – стая №40.Препоръчваме отпадъците да бъдат разделно събрани в чували и поставени до контейнерите за разделно събиране или на удобно място за извозване, което ще се извършва по предварителната заявка за участие.
     От община Велинград са определени места за почистване, на които ще има отговорници за раздаване на чували и ръкавици, а именно:
1. Топилата в кв. Чепино и района около „Радонова баня“;
2. Парк „Клептуза“
3. Прилежащи терени към пътното платно на околовръстния път за гр. Сърница от бензиностанция „ЕКО“ до хотел „Св. Спас“;
4. Парк „Вельова баня“.
Почистването ще започне в 10:00 ч.
За повече информация: тел: 0884/ 430 525 и 0359/ 5 21-10 дежурен община Велинград.

Вашият коментар