Вълнуващо начало на Новата учебна 2023/24 година във Велинград

0
294
     15 септември е особено вълнуващ празник за ученици, учители и родители. Денят, в който училищните дворове се изпълват с пъстрота, настроение, усмивки и силни емоции.
     340 деца от община Велинград за първи път прекрачиха днес с много вълнение училищния праг и бяха посрещнати от своите класни ръководители с усмивка.
Прекрасни тържества бяха подготвени от училищните екипи във всички училища.
     Кметът д-р Костадин Коев уважи събитието в НПГГС „Христо Ботев”, на което присъстваха и бивши преподаватели в гимназията и директори на горските стопанства от региона. Новият випуск на единствената национална гимназия в Пазарджишка област спази традицията и засади дръвче в училищния двор, за което осмокласниците ще се грижат, докато завършат.
     Интересно бе началото на учебната година в ИСУ „Св. Св. Кирил и Методий“, където официален гост бе зам.-кметът на община Велинград Светла Томова. Училищното ръководство изненада всички гости на празника с присъствието на световния и европейски шампион по плуване Петър Мицин, който бе поканен като възпитаник на училището, учил в него до осми клас. Един вдъхновяващ пример за успял велинградски спортист.
   Г-жа Томова поздрави световния шампион за постиженията с които непоклебимо превзе върховете в плуването и с които прослави не само Велинград, а и цяла България. Директорът на училището г-жа Ани Василева му връчи почетен плакет и медал.
     Заместник-кметът г-жа Томова бе част от празника и в ОУ „Христо Ботев”, а на тържеството в ПГИТ „Алеко Константинов” присъства г-жа Цвета Спасова началник на отдел „Туризъм и реклама”.
Честит първи учебен ден и успешна 2023/24 учебна година!

Вашият коментар