Във Велинград бе проведена училищна кампания „Екошампиони”

0
272
     В рамките на един месец, от 25.09 до 25.10, във Велинград бе проведена училищна кампания „Екошампиони”. Тя бе организирана от ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ АД, която е в партньорство с община Велинград. Инициативата е насочена към училищата и има за цел да информира и мотивира учениците и техните семейства да събрат разделно, да рециклират пластмасови и алуминиеви отпадъци и така да помогнат за опазване на околната среда и чистотата на природата и града, в който живеят.
     На територията на община Велинград бяха регистрирани 7 училища, като участие взеха всички деца от I до XII клас.
     Класните ръководители проведоха редица уроци на теми, свързани с разделното събиране, рециклирането и оползотворяването на отпадъците, опазване на околната среда и устойчиво развитие, като използват помощните материали и методическите указания от образователната платформа „Рециклиращо училище! Учители за чиста природа!“
     ЕКОПАК-България предостави жълти чували и информационни плакати на всички училища, които участват в кампанията. Учениците събираха у дома пластмасови бутилки и алуминиеви кенове.
    Всяко едно учебно заведение бе подсигурило пункт, където децата да оставят своите жълти чували.
      Днес представители на ЕКОПАК и община Велинград претеглиха събраните чували. Отчитането на крайните резултати ще се случи през следващата седмица, когато ще обявим и победителите.

Вашият коментар