Есенен празник с благотворителна кауза в ПГИТ „Ал. Константинов“

0
306
     За поредна година преподаватели и ученици на ПГИТ „Ал. Константинов“ сътвориха прекрасен есенен празник, в който преплетоха традиции, кулинарно изкуство и благотворителност. Всеки клас, заедно с преподавателите, бе подготвил по нещо вкусно, вдъхновено от есента. На импровизираната трапеза присъстваха пататници, баници, пити, торти, кексове, сладкиши, печени плодове, салати… Всички блюда бяха с цени, а събраните средства са за благотворителна кауза в помощ на болно 10-годишно момче от село Дорково.
     В програмата се включиха малките сладури от ДГ „Слънчце“, които след това майсториха фигури от картофи, кестени и природни материали.
     Лилия и Цветомира Бееви от ДЮВИШ „Звънче“ зарадваха публиката с прекрасните си песни, а Вики и Алис от КСТ „Импулс – 2002“ представиха свой танц.
     Гостите от танцова формация „Овчарска песен“ от с. Дорково сложиха фолклорен финал на тържеството, което завърши с хоро.
     Празникът бе уважен от ВрИД кмет на община Велинград г-жа Светла Томова, представители на общинска администрация, хотелиерския бранш, бивши възпитаници на гимназията и много гости.
     Всички можеха да опитат вкусна скара, крем-супа от картофи, питки и гриловани зеленчуци.

Вашият коментар