Отборът на ИОУ “Христо Ботев” за втора поредна година е победител в общинската ученическа викторина „Да запазим децата на пътя”

0
214
     ЦПЛР- ОДК, община Велинград и РУ”Полиция”-Велинград и тази година организираха ученическа викторина с мотото ”Да запазим децата на пътя”. В нея днес взеха участие пет отбора. Всеки от тях съставен от по 4 деца от V ,VI или VII клас. Състезанието се провежда в три кръга – решаване на тест, викторина и практическо задание с три задачи – установяване на повреда на велосипед, сглобяване на пъзел с пътен знак и тест за долекарска помощ. Класирането на отборите е според общия сбор от броя на точките в трите кръга.
     Председател на журито бе инспектор Боков от Районно управление на полицията – Велинград, а членовете – Директорът на ЦПЛР- ОДК Катерина Мирчева, началникът на отдел „Туризъм и реклама” в община Велинград Цвета Спасова и мл. полицейски инспектор Пашов.
     Най-добри сред връстниците си се оказаха Алекс, Илиян, Мария и Ники от ИОУ „Христо Ботев”. Отборът им събра общо 86 точки, което им дава право да участват на областния кръг през месец май в Пазарджик.
     Втори само с една точка разлика се класира тимът на ИСУ”Методий Драгинов”. Трети със 76 се класира отборът на ИОУ”Н. Рилски”, а четвърти и пети съответно с 72 и 63 точки се класираха момчетата и момичетата от СУ „Хр. Смирненски“ – с. Света Петка и ОУ „Г. Бенковски“.
     Всички участващи отбори получиха грамоти, а класираните на първо, второ и трето място – медали.
 
 
 
 

Вашият коментар