СУ „М. Драгинов” с нов физкултурен салон

0
301
     Една дългогодишна мечта бе реализирана с обединените усилия на държавната, местната власт и екипа на СУ ”М. Драгинов”. Новият многофункционален физкултурен салон на училището е вече факт и хубав подарък за 110-тата годишнина на учебното заведение. Проектът, на стойност близо 1,6 млн лв, финансиран от МОН и община Велинград, освен спортната зала включва и съблекални, санитарни помещения и топла връзка с училищната сграда с осигурен достъп за хора с увреждания.
     На официалното откриване на новата придобивка присъстваха кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, областният управител Валентина Кайтазова, председателят на ОбС-Велинград Димитър Гечев и заместникът му Любомир Перчинков, Албена Димитрова от РУО, наместник Районния мюфтия Халил Ходжов, заместник- кметът Светла Томова, кметът на с. Драгиново Бисер Маджиров, Иван Делчев управител на фирмата-изпълнителят на проекта, много настоящи и бивши учители и възпитаници на училището.
     „За мен и моя екип образованието е приоритет, затова е важно всички деца на община Велинград да учат, да се възпитават и да спортуват в най-добрите условия. Изграждат се нови училища, детски градини, одобрени са проектите на още три физкултурни салона за училища, които към момента нямат такива” заяви д-р Коев , преди да пререже лентата заедно с г-жа Кайтазова, г-н Маджиров и директорът на училището г-жа Дуня Бошнакова.
     Откриването на физкултурния салон се превърна в истински празник за училището със специално подготвена програма от учениците, включваща гимнастическо съчетание, фолклорни танци, песни и кратък футболен мач между два импровизирани отбора.

Вашият коментар