Ден на предизвикателството – елате отново – спорт, забавления и томбола с награди

0
93
     Община Велинград за поредна година подкрепя инициативата на Българска федерация спорт за всички „Национална спортна проява – Световен ден на предизвикателството‘2024“, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. За 31-ви път проявата е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 -2024”. Световният ден на предизвикателството е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.
     Във Велинград централния площад „Н. Гяуров” в събота от 11:00 часа отново ще бъде място за спорт, забавления и игри. По-весело ще бъде, ако всеки дойде с любимото си колело, тротинетка, федербал или топка, за покаже уменията си в овладяването му.
    Националната кампания „Световен ден на Предизвикателството-2024” има за цел да насърчи и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. В проявата могат да вземат участие всички желаещи, чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности. В събитието могат да се включат начинаещи, активно спортуващи, хора от различни възрастови групи и хора в неравностойно положение. Нашето желание е да предоставим съвместно един прекрасен и незабравим спортен ден на всички желаещи, които приемат спорта за предизвикателство, където е важно участието, а не победата.
     Присъединете се към инициативата на Българска федерация спорт за всички – „Световен ден на предизвикателството 2024“ – спортувайте, забавлявайте се, усетете удоволствието от спорта.
438300468_760745246204255_6259809630324825153_n

Вашият коментар