„Музей на колела“ и четири фолклорни танцови клуба – среща на теснолинейната гара в Деня на Велинград

0
59
    В Деня на Велинград на теснолинейната гара днес се случиха за първи път две прекрасни неща, които вероятно ще станат традиция. Всички велинградски танцови клубове посрещнаха заедно малкото влакче – “ Росица“, “ Надежда“, „Играорци“ и „Елица „. За първи път БДЖ композира специален и своеобразен „Музей на колела“, като подреди след 60 – годишен локомотив няколко поколения релсови возила – вагони от 1926, 1941, 1970-те, и 2021 година. Влакчето беше препълнено с деца, родители, баби и дядовци. По живописния маршрут от гара Септември през Велинград до гара Цветино и обратно влакчето ще пътува всяка събота и неделя на месец юли.
     За първи път днес двата исторически вагона са достъпни за всички граждани, защото до сега са пътували само за специални случаи и наемани от чуждестранни туристи.
     С прекрасни усмивки и по детски слънчеви, питка, сол и здравец поднесоха на пътниците Христея, Савина, Даниела, Сияна, Алекс, Борислава и Тити. На кръшни хора, освен танцьорите, се хванаха и много посрещачи и гости.
 

Вашият коментар